Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda závod 2013

28. 10. 2013

V srpnu 2013 jsme opět pořádali tradiční Sranda závod, který tentokrát pořádala Vendula Maňáková a Radek Horák a disciplíny byly věru velmi zajímavé. Jako nejzajímavější bych vyzvdihla vyjezení a vypití stanovené porce psovodem a pejskem zároveň a jako nejnáročnější bych zmínila disciplínu nazvanou housenky, kdy se psovod svázal do deky a překonával pohybem píďalky nejzůrněji náročné překážky. Myslím, že ten den nebyl psovod, který by neměl otřískaná kolena :) 

 

 

Disciplíny pro tento Sranda závod byly následující:

 

 

Chytání vuřtů putovní disciplína

Šaty dělají člověka - pejsek aportoval libovolné kusy psovodova oblečení (boty, ponožky...)

Psí život    každému rovným dílem - Psovod se psem museli sníst či vypít přidělené porce potravin a pití na čas (pes: miska vody a rajčata, psovod: miska vody a suché těstoviny)

Housenky velmi náročná disciplína pro psovoda, kdy svázán dekou po celé délce těla musel tento pohybem píďalky překonat takřka vražedné překážky. Odtud ta otřískaná kolena  

Samá voda -  psovod musel přes překážku donést do cílové stanice ve dvou gumákách co největší množství vody

Stopovačka -  pes přidržen pomocníkem stopoval svého psovoda agi dráhou

Neposlušnost  zde se role obrátily a psovod si zahrál ne pejska a pejsek na psovoda a spolu překonávali metrovou překážku, áčko a kladinu :) 


Na závěr bych dodala, že to byl velmi příjemně strávený den, počasí nám vyšlo a všichni se myslím bavili.

 

Na 1. místě se umístila Gábina s Britou, druhé místo vybojovaly Píďa s Ejmulkou a o 3. místo se podělily Dominika s Rickem a Vendy s Dráčkem

 

Fotogalerie je k nahlédnutí  na:  zko-cheb.rajce.idnes.cz/Sranda_zavod_2013/