Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukázka práce chebských kynologů pro 4.ZŠ

Kynologové a hasiči představili svou práci. Ještě před koncem školního roku se školáci dozvěděli pár zajímavostí také od hasičů.

Kynologové a hasiči z Chebu si připravili pro děti z přípravné třídy poslední předprázdninový program. Autor: Foto: archív Denisy MorkesovéPoslední předprázdninovou akcí přípravného ročníku 4. základní školy v Chebu byla ukázka práce kynologů a přednáška dobrovolných hasičů z Hájů.


„Své umění dětem ukázali kříženci Sam a Zak pod vedením Václava Volštáta a Kláry Volfové, labrador Ricko a německý ovčák Hezinka s paničkou Dominikou Divišovou,“ vyjmenovala učitelka Denisa Morkesová.

„Hasiči Karel Havlíček a Martin Kafka připravili dětem velmi užitečnou a zajímavou přednášku a atraktivní soutěže, za které mohly děti získat sladké odměny. Nakonec si všichni opekli špekáčky,“ uvedla Morkesová.


Dětem se akce velmi líbila. „Tato spolupráce bude pokračovat i nadále,“ dodala učitelka.

„Mám pejsky ráda a obdivuji ty, kdo je umí vycvičit,“ řekla školačka Jana Motlová z Chebu. „My máme taky psa, ale je to spíš náš mazlíček.“


Akcí byli nadšení i kynologové. „Bylo to zajímavé. Proč dětem něco nepředvést, když to jde,“ uvedla Klára Volfová. Její Zak má zkoušky základní poslušnosti.


Fotografie z akce jsou dostupné na rajčeti.