Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod družstev

12. 8. 2013

Dne 05.07.2013 se na našem cvičišti konal vůbec první ročník Závodu družstev, a to ve dvou kategoriích; v kategorii A a v kategorii B. Obě kategorie byly odlišeny dle stáří psa a daly se v rámci jednoho družstva kombinovat.

V závodech bylo nutno projít též vloženou disciplínou, která měla prověřit um nikoli pejsků, ale jejich psovodů. První část této vložené disciplíny byla zaměřena na znalosti NZŘ, v další části mohl psovod prověřit své dovednosti v odhadu, zacílení a hodu kroužků na kužel a v poslední části vložené disciplíny si mohli psovodi vyzkoušet hod šipkami. Nutno podotknout, že úspěch či neúspěch ve vložené disciplíně mohl zcela zvrátit dosavadní výsledky závodů

 

Počasí vyšlo nádherně, během závodů bylo na co koukat a nakonec se původní účast 3 týmů rozrostla během dvou dnů na celkem 7 závodních družstev, a to v následující sestavě:

 

1. Lenka Špringlová (NO Hex), Pavla Dobiášová (BOC Barny), Lenka Vališová (NO Abert)

2. Roman Nečas (NO Asso), Radek Horák (BOM Miky), Václav Volštát (x Sam)

3. Andrea Vydrová (NO Miki), Ája Vydrová (NO Bona), Zdeněk Vydra (NO Akim)

4. Vladimír Jirkovský (VK Hugo), David Melč (x Mája), Štefan Majnek (RTW Faust)

5. Jaroslav Rovenský (Aran), Jaroslava Šebestová (NO Elegas), Luděk Rada (AT Buccaneer)

6. Stanislav Koberna (NO Grim), Gerhard Kuhla (BOM Areta), Jan Lapčák (BOM Doreen)

7. Monika Turková (LR Sisi), Kristýna Dietlová (NO Sam), Dana Kuntová (RTW Kessy)

 

Posuzování se výborně zhostil pan rozhodčí Ivan Marinč a o vedení kantýny a obsluhu závodníků se bravurně celou dobu závodů starala členka Vendula Maňáková a Nikola Slavíková.

 

Výsledkovou listinu si lze prohlédnout ZDE a ZDE. Fotogalerii pak naleznete na rajčeti - odkaz.

 

V letošním 1. ročníku Závodu družstev nakonec zvítězilo družstvo A.+A. Vydrovy, Zdeněk Vydra, kteří si odnesli zároveň i diplom za nejlepší družstvo v disciplínách pro psovody. Andrea Vydrová s Mikim navíc obdrželi diplom za kategorii nejlepší stopa závodu (96 bodů - los s Monikou Turkovou).

Na 2. místě se umístilo družstvo p. Jirkovský, p. Melč, p. Majnek a 3. místo pak vybojovalo družstvo z K. Varů - p. Rovenský, pí Šebestová a pan Rada.

Diplom za nejlepší poslušnost pak obdržel pan G. Kuhla se svojí fenkou Areta a diplom za nejlepší obranu si odnesli J. Lapčák
a jeho fenka Doreen, kteří o 2 body porazili Akima pana Zdeňka Vydry, jež předvedl pěknou, razantní obranu.