Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkoušky IPO 17.06.2012

18. 6. 2012

Dne 17.06.2012 se pod hlavičkou našeho klubu pořádaly na cvičáku Na Želvě zkoušky dle MZŘ. Naši členové se pokoušeli o složení zkoušky v kategoriích BH, Upr 1, Spr 1, Fpr 1 a IPO 1. V kategorii BH nastoupili Jana Marková s Nobym, Lenka Vališová s Hexou a Václav Volštát se Samem. Janě pochválil pan rozhodčí kontaktní a veselou poslušnost s ochotou psa spolupracovat a uvolněným projevem (poslušnost bez vodítka byla o poznání lepší a hezčí, tam patří velká gratulace), Vaškova poslušnost byla dle rozhodčího z  BHček jednou z nejlepších s uvolněným a veselým projevem psa a dobrou spoluprací s psovodem a zároveň vyzdvihl výbornou znalost zkušebního řádu.  Hexině vytkl rozhodčí menší koncentrovanost na psovoda, nekorektní přivolání a nekorektní zaujímání poloh.  Nakonec byli všichni úspěšní a zkoušku BH složili.

 

Jako další šla na řadu Dominika Divišová s Hezkou v kategorii Upr 1. Dominika vinou volného držení aportů a pomalejšího vybíhání při aportování přišla celkem o 11 bodů a celkem tak v této kategorii byly s Hezkou ohodnoceny 84 body. Na poslušnosti jako takové ztratily pouze 5 bodů, kdy bylo vytknuto především pomalejší tempo a nepatrné vybočení z osy při vysílání a pomoc psovoda při průchodu skupinkou. Naopak pan Petrášek vyzdvihl velké nadšení do práce, uvolněnou chůzi s koncentrací na psovoda, okamžité zaujímání poloh a souhru psa s psovodem.

 

 

Dalším v pořadí kdo skládal zkoušku dle MZŘ byla Lenka Vališová s Albertem v kategorii Spr 1 (pouze obrany). Albertovi byla vytknuta nespolupráce s psovodem a při odcházení pak neukázněnost. Jinak však byla obrana jako celek ohodnocena kladně, kdy byla vyzdvihnuta především chtivost psa kousat. Zároveň gratulujeme k dílčímu úspěchu na zkoušce, kterým bylo oběhnutí plent. Albert si rád tropí na zkouškách z Lenky žerty a tradičně to před plentou zalomí. V neděli se překonal a plentu oběhnul. Zkouška byla nakonec složena na známku VD s 90 body. Všechna čest !

 

V kategorii IPO 1 se pak představila Monika Turková se Sísou, kterým rozhodčí pochválil velmi pěknou poslušnost, o níž se vyjádřil jako o jedné z nejlepších (až na nepovedenou metrovku, kterou Sísa moc nemusí). Stopu Sísa proletěla jako vítr a vyčuchala si pěkných 93 bodů. Oddíl obran pak spolu taktéž zvládly – sice po labradorovsku, ale zkoušku mají obě splněnou 

 

Jediný neúspěšný člen byl bohužel Roman Nečas s RTW Eimie, která stopu ukončila na 1. úseku. Co bylo příčinou se lze jen dohadovat (asi spíš kombinace všeho dohromady, nechuť, lenost, počasí   ) Přejeme příště více štěstí a chuti do stopování. 

 

Dalšími kdo se účastnili nedělních zkoušek byli nečleni klubu Martin Burjánek s Connie, který složil zkoušku IPO-VO, potom Zdeněk Prokop s pejskem chodského psa Ozzym, který složil zkoušku IPO 1, kde bych vyzdvihla především stopu za 97 bodů (i když Zdeněk nevypadal moc spokojeně ), dále pak odstopovali téměř za pravého poledne v kategorii  FH 2  Luboš Šmolík s Maxem, kterému bylo vytknuto v pár případech nekorektní zalehnutí předmětu, což snížilo bodové hodnocení stopy o 4 body. Celkem tak Max na stopě získal 84 bodů a byl pochválen především za samostatnost při řešení problémů na stopě. Dalším úspěchem bylo složení zkoušky BH pro Aničku Baumgärtner s BŠO Apollem, kteří zkoušku složili na 53 bodů s velmi pěknou poslušností. Další návštěvou pak byla Markéta Rösslerová s border colií Charliem, kteří ve zkoušce BH taktéž obstáli. Bohužel další účastník zkoušek bígl Baryk s Janou Nádvorníkovou zkoušku BH nezvládli. První část poslušnosti vypadala velmi hezky, pak se ale asi Baryk rozmyslel (zřejmě byl rozladěn z toho, že byl přivázaný za kouli u auta ), při průchodu skupinkou se nenápadně opožďoval a při druhé části chůze Jana ze zkoušky odstoupila. Když Baryk potom dělal tzv. „nástřeláka“ v hluchém místě jedné z poslušností, šlapal jako hodinky. Někdy je těžké ty psí hlavičky prokouknout. Velmi hezkou poslušnost měla i Dana Kuntová z ašského cvičáku s fenkou Kessi Holubí dům. První část poslušnosti byla moc hezká, pak se ale Kessi už asi hodně unavila a koncentrace nepatrně opadla. Stále však šlo o pěknou poslušnost, což dokazují i fotky, které budou časem přidány. Posledním byl pak Martin Kunta, který s pejskem RTW Bleskem Rottgill složil zkoušku Fpr 1 na 88 bodů. V tom teple to byl moc pěkný výkon. 

 

Všem členům i nečlenům klubu gratulujeme k vykonaným zkouškám a přejeme i nadále takovéto úspěchy. 

 

FOTKY ZE ZKOUŠEK ZDE